Alapkőletétel a Karcagi Ipari-és Ökoparkban

Munkahely teremtés  3,5 milliárdos beruházással és a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával

Örömmel jelentjük be, hogy 2012. június 29-én cégünk az Info Kft. érdekkörébe tartozó Karcagi Ipari Parkban ünnepélyes infrastruktúra és ökopark alapkőletételre került sor.

Az eseményen beszédet mondott Varga Mihály tárca nélküli miniszter, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Dobos László Karcag polgármestere és Dr. Székely István az Info Kft. ügyvezetője.

A beruházás infrastruktúra fejlesztésére 226 millió forintot fordít a Karcagi Ipari Park Kft. melyhez  113 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás nyert.

Ez a fejlesztés nem csupán Karcag, de az egész régió megtartó képessége szempontjából nélkülözhetetlen.

A területet környezetvédelmi innovációs ipari parkként üzemeltetjük, ennek szellemében az első betelepülő egy hűtőgépeket és elektronikai hulladékot hasznosító üzem lesz. A hulladékhasznosító üzem egy év alatt 160-180 embernek biztosít új munkahelyet, majd újabb hasonló profilú befektetéseket ösztönözve további 600-800 embernek. Az üzem a legszigorúbb környezetvédelmi előírások betartása mellett működik majd a környezet megóvása érdekében, hozzájárulva a fenntartható fejlődéshez.