Ökopark

A Karcagi Ipari Park többek között az élelmiszeripari, élelmiszer logisztikai ágazatokra fókuszál, melynek alapját a város erős élelmiszer gazdasági tradíciói adják. Az ipari park a tervek szerint részt vesz a Nagykun Élelmiszeripari Park kialakításában, oktatási és termelési céllal többek között üvegházak felállítására biztosít lehetőséget és helyszínt mintegy 12 hektáron, valamint akár egy repceüzem kialakításában is szerepet vállalna.

Az élelmiszer gazdasági profilt jól kiegészítik az egyéb „zöld” ágazatok, így különösen a megújuló energiatermelés és a hulladék-újrahasznosítás. A Karcagi Ipari Park a 2012-es alapkőletételkor indult el ezen az úton, kijelölve egy Magyarországon egyedülálló „Ökoparkot”, az Ipari Park északi felében.

Az Ipari Park ma már az Elektronikai Hulladékhasznosító Központ működésével büszkélkedhet. Ezen kívül jelenleg egy PET palack újrahasznosító granuláló üzem megvalósítása van folyamatban.

A Karcagi Ipari Park környezettudatosságát a betelepülő cégek tevékenysége mellett Karcag Város önkormányzatával való együttműködés keretein belül az ipari park mellett található területek rendezésében való aktív részvétellel is bizonyítja. Egy tanösvény tervei is 2014-ben készültek el, amelynek megvalósításában aktív szerepet vállal az ipari park.