Új betelepülőt üdvözölhetünk a Karcagi Ipari Parkban

170 új munkahely létesül a Karcagi Ipari Parkban az Elektronikai Hulladékhasznosító Központ megnyitásával
Hazai befektetők egy csoportjának példaértékű összefogásával nyílik meg az Elektronikai Hulladékhasznosító Központ a Karcagi Ipari Parkban.

A sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes beruházásnyitó rendezvényt 2013. április 5-én tartották meg politikai képviselők és a pénzügyi befektetők részvételével.

A rendezvényen beszédet mondott Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Dobos László Karcag város polgármestere, Kovács Szilvia Karcag város alpolgármestere, Dr. Arne Gobert a Német Gazdasági Klub elnöke, Kacsó Tibor a befektetőtársak szóvivője és Varga Nándor a Karcagi Ipari Park ügyvezetője.

Az Elektronikai Hulladékhasznosító Központ gyártási technológiáját a német MeWa cég szállítja. Az innovatív technológiának köszönhetően a környezetbarát üzem, károsanyag kibocsátás nélkül, a lehető legkevesebb energia felhasználásával dolgozza fel az évi 20-25 ezer tonna elektromos és elektronikai hulladékot.

Ezzel, várhatóan az ez év októberére elkészülő karcagi üzem, Európa legkorszerűbb elektronikai hulladék-feldolgozó üzemévé válik.

A beruházás megvalósulásával 170 új munkahely létesül, a kapcsolódó munkaszervezési folyamatokban pedig hozzávetőlegesen 2-3 szorosára nő a járulékos munkahelyek száma.

A beruházást elismerésül a Kormány kiemelt projektté nyilvánította.

A résztulajdonos Infogroup méltán büszke új befektetési projektjére.